2022-ben minden lila lesz!

A Pantone az idei évre is megválasztotta az év színét. Most először választottak egy teljesen új árnyalatot, ami a Very Peri nevet viseli. Ennek köszönhetően az esztendőben minden ezé a színárnyalaté lesz, ami a kék nyugalmát ötvözi a piros energiájával. 

 

721d39bc-ef1b-471c-be84-ff58a45aaf51.jpg

 

Megoszlanak a vélemények, hogy a Very Peri lila vagy kék, mindenesetre egy nagyon izgalmas színben gyönyörködhetünk 2022-ben. A hivatalos álláspont szerint, a Pantone skála 17-3938-as számú színe, a kék állandó nyugalmát ötvözi a vörös energikusságával, ami az igazi kreativitást testesíti meg. A piros árnyalatának köszönhetően a megújulás érzését kelti. 

A több évtizedes hagyományokat övező év színének meghatározásakor 2022-ben választottak először olyat, melyet külön erre az alkalomra alkottak meg. A korábbi években ugyanis a már meglévő szín archívumból választottak. 

- Fontos volt számunka, hogy egy új színnel álljunk elő, mert most egy nagyon új látásmódot alakítottunk ki a világról. Szó szerint ez a legvidámabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A vörös alaptónus miatt az újdonság erőt adó érzésével hat – és éppen az újdonság az, amit keresünk - mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója. 

A Very Peri, vagy másnéven periwinkle, árnyalat kiválasztásánál szempont volt, hogy összességében egy szebb jövőt szimbolizáljon mindenki számára. A szín magában foglalja a vidám hozzáállást, a gondtalan magabiztosság és a kreatív szellem egységét. 

Mindennapjaink szerves részét képezik a színek, mégsem fordítunk rájuk külön figyelmet, hiszen mindenki természetesnek veszi a hétköznapokban azokat. Az év színének megválasztásával éppen ezért az a cél, hogy felhívják a figyelmet a színek jelentőségére.

very-peri-shade.png

 

A Pantone Institute az ezredforduló óta, minden évben megválasztja az év színét. A színek kiválasztásánál arra is törekszenek, hogy reagáljanak a világban történő globális folyamatokra és az aktuális élethelyzetre. 

Az év színe meghatározza az év lakberendezési trendjeit, a divatot, és a grafikai, dizájn trendeket is. Vannak cégek, akik teljes arculatukat az év színéhez alakítják. 

Ha most szeretnéd frissíteni lakásodat, érdemes a képekben, textíliákban megjeleníteni ezt a színt is. A falakon is izgalmasan mutathat ez a szín annak, aki dinamikus, élettel teli teret szeretne maga körül kialakítani. Ha elég bátor vagy, akár 3D-s tapétán is visszaköszönhet a szín! 

 

d11b044b-b008-46b5-88e3-e69d210442db.jpg

 

 

Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! 

 

Források: 

https://edition.cnn.com/style/article/pantone-color-of-the-year-very-peri-2022/index.html

https://elle.hu/living/kulonleges-arnyalat-lesz-a-2022-es-ev-szine-7865 

https://24.hu/otthon/2021/12/09/pantone-2022-ev-szine/